Δήμος Σερίφου

Στοιχεία Επικοινωνίας

22810 51210 - 22810 52311
Χώρα Σερίφου 84005 Σέριφος
info@serifos.gr

Ανακοινώσεις Δήμου

Image Alt

Μονοπάτια

Μονοπάτια

 

Η Σέριφος χαρακτηρίζεται από πλούσια γεωποικιλότητα, βιοποικιλότητα, πολιτισμική κληρονομιά και λαϊκή παράδοση, Ενώ έχει ήδη από το 2002 συμπεριληφθεί στον Άτλαντα γεωλογικών μνημείων του Αιγαίου του Υπουργείου Αιγαίου με το Σπήλαιο Κουταλά και τις Μεταλλοφόρες εμφανίσεις - Μεταλλεία σιδήρου.

Τα μονοπάτια της Σερίφου, ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 46,4 χιλιόμετρα, δημιουργήθηκαν απ’ τα αρχαία χρόνια για τις ανάγκες της αγροτικής και κτηνοτροφικής ζωής αλλά και για τα Μεταλλεία της Σερίφου (όπως ο δρόμος των Μεταλλωρύχων) και είχαν καθημερινή χρήση.

Στις μέρες μας, τα μονοπάτια περνούν μέσα από παραδοσιακούς οικισμούς, γραφικά ξωκλήσια και είναι ένας μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψετε ένα αυθεντικό, ανεξερεύνητο νησί των Κυκλάδων, φιλόξενο και εντυπωσιακό, όλες τις εποχές του χρόνου!

Το Πεζοπορικό Δίκτυο φέρει λογότυπο το οποίο συνδέει την ιστορία και τη φύση του νησιού, καθώς τα αρχαία χρόνια, ο βάτραχος ήταν το σύμβολο του νησιού. Επίσης, ο τίτλος «Μονοπάτια από σίδηρο και πέτρα» αντικατοπτρίζει τη γεωλογία του νησιού, αλλά και τη μυθολογία του, κατά την οποία ο Περσέας με το κεφάλι της Μέδουσας πέτρωσε όλο το νησί.