Δήμος Σερίφου

Στοιχεία Επικοινωνίας

22810 51210 - 22810 52311
Χώρα Σερίφου 84005 Σέριφος
info@serifos.gr

Ανακοινώσεις Δήμου

Image Alt

Μουσεία

Τα μουσεία της Σερίφου

Αρχαιολογικό Μουσείο

Το αρχαιολογικό μουσείο βρίσκεται στη Χώρα της Σερίφου, ακριβώς απέναντι από την στάση των λεωφορείων, σε ένα πολύ κεντρικό σημείο, κοντά στην πλατεία των Μύλων. Τα εκθέματά του δεν είναι πάρα πολλά, καθώς ο χώρος του είναι περιορισμένος, ωστόσο είναι ανοιχτό όλον το χρόνο για το κοινό. Τα ευρήματα που φιλοξενεί αφορούν την κλασική, τη ρωμαϊκή και την ελληνιστική περίοδο και προέρχονται από διάφορα μέρη του νησιού.

 

Λαογραφικό Μουσείο

Το λαογραφικό μουσείο βρίσκεται στην Κάτω Χώρα της Σερίφου, ακριβώς κάτω από το δημοτικό σχολείο, δίπλα στο υπαίθριο θεατράκι του Συνδέσμου Σεριφίων. Ιδρύθηκε το 1976 και φιλοξενεί παραδοσιακά εκθέματα (υφαντά, κεραμικά, οικιακά σκεύη, πορσελάνες, τοπικές φορεσιές και άλλα αντικείμενα, που αναπαριστούν τις αγροτικές, οικιακές και άλλες εργασίες της υπαίθρου), τα οποία δωρήθηκαν από τους κατοίκους του νησιού και είναι κομμάτι από αυτά που χρησιμοποιούνταν στην καθημερινή ζωή τους, κατά το 19ο και τον 20ο αιώνα. Ιδιοκτήτης του μουσείου είναι ο Σύνδεσμος Σεριφίων. Μπορείτε να το επισκεφτείτε κατά τους θερινούς μήνες.

Μεταλλευτικό Μουσείο

Το μεταλλευτικό μουσείο βρίσκεται στο ιστορικό Μέγα Λιβάδι της Σερίφου, στην είσοδο του οικισμού, στο κτίριο του παλιού σχολείου του χωριού. Σε αυτό στεγάζονται διάφορα αντικείμενα (εργαλεία) που χρησιμοποιούσαν καθημερινά οι μεταλλωρύχοι, ενώ υπάρχει και συλλογή πετρωμάτων από το πλούσιο υπέδαφος της Σερίφου. Το εν λόγω μουσείο είναι επισκέψιμο μόνο κατά τους θερινούς μήνες.