Municipality of Serifos

Contact Details

22810 51210 - 22810 52311
Chora Serifou 84005, Serifos
info@serifos.gr

Ανακοινώσεις Δήμου

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΤΣΟΣ του Χρήστου και της Μαρίας, νυμφευμένος με την Αγιογράφο ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΚΑΛΤΕΖΑ ΣΟΥΤΣΟΥ.Άξιος σύζυγος επί σχεδόν μια πεντηκονταετία, στοργικός πατέρας δύο αξιόλογων παιδιών του Χρήστου και της Μαριάννας.Ένας άνθρωπος που λάτρευε την οικογένεια του όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, άνθρωπος με Α κεφαλαίο, ευφυής, ακριβοδίκαιος, δοτικός, της θυσίας και της προσφοράς. Πολυπράγμων, άξιος, με χρυσή καρδιά, αεικίνητος, ένας από τους βασικότερους κτήτορες των Ιερών έργων της Παναγίας μας ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΗΣ ΣΕΡΦΙΩΤΙΣΣΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑΣ, του Αγίου ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ και της ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ στο νησί μας.

Στήριγμα στο δύσκολο έργο της Μακαριστής Ηγουμένης Γερόντισσας Ανθούσας και μετέπειτα της Γερόντισσας Ανθοδόχης. Συντρέχτης σε κάθε δύσκολη στιγμή ακόμα και για τους εχθρούς του. Γεννημένος με την σοφία μέσα του, έδινε λύσεις και στα πιο άλυτα προβλήματα, με πηγαίο χιούμορ ως γνήσιος απόγονος των ποιητών ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΟΥΤΣΟΥ. Προσφιλής, άρχοντας, κιμπάρης, απλός με το χαμόγελο πάντα στα χείλη του. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, στην Φρεαττύδα μα αγάπησε τόσο πολύ την Σέριφο ώστε έως τέλος της ζωής του παρέμεινε σ’ αυτήν.

Ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΟΥΤΣΟΣ ήταν Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού ΗΝ/ΔΒ ( Ηλεκτρονικός Διεύθυνσης Βολής) ειδικευμένος στους πυραύλους EXOCET και στα ΡΑΝΤΑΡ, μετεκπαιδευτής στο εξωτερικό στη Γαλλία και στη Γερμανία πτυχιούχος της THOMSON, AEROSPECIAL και AEG, συμμετείχε στην πρώτη παραλαβή της Πυραυλακάτου Μπλέσσας στην Ελλάδα και παρέμεινε δέκα χρόνια στην Πυραυλάκατο Αρλιώτης.

Είχε αμέτρητες προτάσεις από Αρχηγούς Κρατών να προσφέρει τις υπηρεσίες του λόγω της ιδιαίτερης ευφυΐας του και των γνώσεων του, δεν δέχθηκε όμως ποτέ να αφήσει την Ελλάδα μας που τόσο λάτρευε. Η ψυχή του ήταν γεμάτη από βαθιά πίστη στον Θεό και είχε ιδιαίτερη αδυναμία στην Μητέρα Παναγία μας όπου και εργάστηκε αόκνως για τα έργα του Θεού έως τέλους της ζωής του.Απεβίωσε στις 23 Μαΐου του 2021 ξημερώματα Κυριακής στο Μέγα Λιβάδι Σερίφου σε ηλικία 68 ετών, ασθένησε από μια εποχιακή αλλεργία λίγες μέρες μετά του Θωμά, από τα 32 του χρόνια είχε ζαχαρώδη διαβήτη για αυτό η καρδιά του δεν άντεξε και τον πρόδωσε.Το μόνο παρήγορο εις το βαρύτατο πένθος μας είναι η βαθιά πίστη μας στον Θεό και στη  Κυρία Θεοτόκο προσδοκώντας την Ανάσταση νεκρών.

Τέτοιος σύζυγος και πατέρας ούτε στα παραμύθια!!!!Παρέστη στην εξόδιο ακολουθία του πλήθος συμπολιτών μας παρά το λίγο χρονικό διάστημα ειδοποίησης. Ευχαριστούμε από καρδιάς όσους παρευρέθηκαν και συμμετείχαν στο βαρύτατο πένθος και στην θλίψη μας. Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι δεν ολιγορήσαμε για την υγεία του, για τυχόν παρεξηγήσεις και αποκατάσταση της αλήθειας να ενημερώσουμε ότι “έφυγε” πιστοποιημένα από καρδιοαναπνευστική ανακοπή και ήταν αρνητικός στον Covid-19. Είναι λυπηρό να προσάπτουμε όλους τους θανάτους στον Covid-19 λόγω του πανικού της εποχής, να λοιδορούμε, και να βαραίνουμε την ψυχή ενός άξιου,  μορφωμένου ανθρώπου και Ευεργέτη του νησιού μας μαζί με τον αείμνηστο θείο του ΜΙΧΑΗΛ ΣΟΥΤΣΟ απλώς λόγω ασχετοσύνης με την πραγματικότητα.

ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΑΤΡΕΥΤΕ ΣΥΖΥΓΕ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΓΗΣ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΑ ΦΩΣ ΚΑΙ ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ  ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!!!

ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΒΑΘΙΑ ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ!!!ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΕ- ΣΤΥΛΙΑΝΕ

Η οικογένεια σου ΧΡΥΣΟΥΛΑ – ΧΡΗΣΤΟΣ – ΜΑΡΙΑΝΝΑ