Δήμος Σερίφου

Στοιχεία Επικοινωνίας

22810 51210 - 22810 52311
Χώρα Σερίφου 84005 Σέριφος
info@serifos.gr

Ανακοινώσεις Δήμου

Serifos sunset race

Αθλητισμός

Serifos Sunset Race – Δέξου την πρόκληση! Ζήσε την εμπειρία!

(click here for English version ) /  (cliquez ici pour la version française )

 

 

Το Serifos Sunset Race αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα multisport events της χώρας, που διεξάγεται στη Σέριφο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο. Με αγώνες δρόμου (5, 10 και 20χλμ.) και κολύμβησης (750, 1500 και 3000μ.) για ενήλικους και ξεχωριστούς αγώνες δρόμου (500 και 1000μ) και κολύμβησης (100 και 300μ.) για παιδιά.

 

Το βασικό γεγονός της διοργάνωσης, που της προσδίδει και ιδιαίτερο χρώμα και ενδιαφέρον, αποτελούν οι αγώνες δρόμου αποστάσεων 5, 10 και 20χλμ. που πραγματοποιούνται, το απόγευμα του Σαββάτου και κατά τη διάρκεια της δύσης του ηλίου, με τερματισμό στην παραλία της Βαγιάς. Οι δρομείς έχουν την ευκαιρία να τρέξουν παράλληλα με τη θάλασσα, περιμετρικά του κόλπου του Κουταλά, διασχίζοντας τις πανέμορφες παραλίες της Βαγιάς, του Γανέματος και του Κουταλά, απολαμβάνοντας συγχρόνως το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής από την μία και την άγρια ομορφιά του Κυκλαδίτικου τοπίου από την άλλη.

 

Την επόμενη ημέρα διεξάγονται οι αγώνες κολύμβησης 750, 1500 και 3000μ. σε μία μοναδική διαδρομή στον μεγάλο κόλπο, στο Λιβάδι της Σερίφου. Οι αγώνες δρόμου και κολύμβησης διεξάγονται διαφορετική ημέρα και δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και στα δύο αθλήματα.

 

Κολυμβητικοί Αγώνες Συνδέσμου Σεριφίων

Κάθε χρόνο επί πολλές δεκαετίες, ο Σύνδεσμος εν Αθήναις Σεριφίων, στα μέσα Αυγούστου, διοργανώνει στην παραλία του Αυλόμωνα, εντελώς δωρεάν κολυμβητικούς αγώνες για τους μικρούς μας φίλους. Μία διοργάνωση που έχει αγκαλιάσει ο κόσμος της Σερίφου, όντας το μοναδικό, μέχρι πρότινος αθλητικό event στο νησί.

 

Κάθε αγώνας και μία ξεχωριστή εμπειρία για τα παιδιά που συμμετέχουν, με την αξία της συμμετοχής να υπερβαίνει το αποτέλεσμα, γιατί σκοπός είναι τα παιδιά από μικρή ηλικία να κατανοούν τις έννοιες του ευ αγωνίζεσθαι και της ευγενούς άμιλλας. Φυσικά, το τέλος κάθε αγώνα συνοδεύεται από πειράγματα, χαμόγελα και πολλές βουτιές από τους μικρούς μας φίλους.